Els hackers van robar desenes de milers de documents d’Ultra Intelligence & Communications, resultant en aproximadament 30 gigabytes de documents parcialment sensibles i classificats filtrats en la darknet. Els documents filtrats inclouen un contracte entre el Departament de Defensa de Suïssa i la companyia nord-americana per gairebé 5 milions de dòlars (4.28 milions de CHF), compres tecnològiques per a les comunicacions xifrades de la Força Aèria, correus electrònics i rebuts de pagament.
La fuga de dades també implica a Ruag, una empresa de defensa que ha estat adquirint tecnologia d’Ultra Intelligence & Communications des de com a mínim 2017. L’expert en ciberseguretat Marc Ruef va destacar el perill d’aquestes filtracions en el sector militar, ja que involuntàriament alliberen dades i informació sobre capacitats militars i d’intel·ligència.
El Departament Federal de Defensa va confirmar l’atac dels hackers i va declarar que els sistemes operatius de les forces armades romanen sense afectar. Les investigacions estan en curs. Les dades filtrades mostren que Ultra realitza contractes per a empreses de defensa, policia i autoritats militars a tot el món, incloent l’FBI i l’OTAN.
El grup de hackers ALPHV va reclamar la responsabilitat de l’atac. Van robar un total de 30 gigabytes de dades d’Ultra i van exigir un rescat. Després del fracàs de les negociacions, les dades van ser publicades en la darknet. Hi ha indicis que ALPHV podria tenir origen a Rússia.
Source: Wired
Per mitigar amenaces potencials, és important implementar mesures addicionals de ciberseguretat amb l’ajuda d’un soci de confiança com INFRA www.infrascan.net o bé pots provar-ho tu mateix utilitzant check.website.