La guerra cibernètica és un terme utilitzat per descriure activitats malicioses realitzades en línia, com ara el piratatge, el robatori de dades i els atacs de negació de servei. Sovint s’utilitza per referir-se a les activitats empreses per estats nacionals, però també pot referir-se a activitats criminals o terroristes. El conflicte rus-ucraïnès ha estat un exemple important de guerra cibernètica, amb tots dos costats utilitzant atacs cibernètics per guanyar un avantatge.
El conflicte va començar el 2014 quan les forces russes van annexar la península de Crimea a Ucraïna. Des d’aleshores, tots dos costats han utilitzat atacs cibernètics per interrompre les operacions de l’altre. L’exèrcit rus ha utilitzat atacs cibernètics per desactivar els sistemes militars ucraïnesos, mentre que Ucraïna ha utilitzat atacs cibernètics per interrompre els esforços de propaganda russos. A més, tots dos costats han utilitzat espionatge cibernètic per obtenir informació sobre les activitats de l’altre.
La guerra cibernètica s’ha convertit en una eina cada vegada més important en els conflictes moderns, amb estats nacionals que l’utilitzen per guanyar un avantatge sobre els seus oponents. Com ha demostrat el conflicte entre Rússia i Ucraïna, la guerra cibernètica pot ser una eina poderosa per a tots dos costats en un conflicte. És important que els països prenguin mesures per protegir-se dels atacs cibernètics i assegurar que les seves xarxes romanguin segures.
Source: Darkreading
Per mitigar amenaces potencials, és important implementar mesures addicionals de ciberseguretat amb l’ajuda d’un soci de confiança com INFRA www.infrascan.net o bé pots provar-ho tu mateix utilitzant check.website.