Els passatgers a les estacions de Milà Central, Cadorna i Roma Termini van ser rebuts amb un missatge inusual als taulers d’informació de Trenitalia que deia “Siete insetti” (Sou insectes). Inicialment, això va portar a una àmplia especulació sobre un possible atac hacker. No obstant això, més tard es va revelar que aquest missatge formava realment part d’una campanya de màrqueting de Netflix per al llançament de la seva nova sèrie “El Problema de los Tres Cuerpos”.
L’incident va aixecar celles i va causar sensació entre els viatgers i a les xarxes socials, destacant la fina línia entre la creativitat publicitària i les possibles preocupacions de seguretat. L’elecció de Netflix d’imitar una vulneració de ciberseguretat va atreure l’atenció cap a la sèrie, generant èxit en la publicitat, però també va provocar discussions sobre l’adequació i l’ètica de tals tàctiques de màrqueting.
Aquest esdeveniment subratlla la importància d’una comunicació clara en les estratègies de màrqueting, especialment quan aquestes interaccionen amb la infraestructura i els serveis públics. Tot i que l’estratègia va ser inofensiva, serveix com a recordatori de la por sempre present als ciberatacs en el món digital d’avui i de la necessitat de vigilància per distingir entre amenaces reals i esforços promocionals.
En conclusió, encara que no es va produir una veritable vulneració de la ciberseguretat, l’estratègia de màrqueting de Netflix a les principals estacions de tren italianes no només va captar l’atenció sinó que també va iniciar una conversa sobre la intersecció del màrqueting, la tecnologia i la percepció pública.
Source: Il Fatto Quotidiano
Per mitigar amenaces potencials, és important implementar mesures addicionals de ciberseguretat amb l’ajuda d’un soci de confiança com INFRA www.infrascan.net o bé pots provar-ho tu mateix utilitzant check.website.