Es posarà en marxa un programa pilot aquest any, involucrant fins a 75 petites empreses, per avaluar la viabilitat de protegir les dades en un entorn en el núvol. Els resultats exitosos podrien veure el pilot escalat per beneficiar a més empreses, oferint-los una infraestructura de ciberseguretat robusta sense la necessitat de desenvolupar una xarxa interna.
Aquest moviment forma part de l’estratègia integral del Pentàgon en ciberseguretat industrial, amb l’objectiu de centralitzar els esforços cibernètics, clarificar els rols del Departament de Defensa, i millorar la seguretat de la xarxa i les dades dins del sector de la defensa. La urgència d’aquestes mesures es subratlla per l’amenaça contínua d’atacs cibernètics dirigida als contractistes de defensa, amb l’objectiu de protegir les dades sensibles dels adversaris.
Actualment, 1.500 empreses participen en serveis voluntaris d’assistència en ciberseguretat a través del Centre de Ciber Crim del Departament de Defensa (DC3), una petita fracció de les més de 200.000 empreses que contracten amb el Departament de Defensa. L’estratègia anima les empreses que gestionen informació controlada no classificada a col·laborar amb el DC3 per a l’avaluació de xarxes i la identificació de vulnerabilitats, buscant expandir la participació i millorar la resiliència cibernètica de la base industrial de defensa.
Source: Defense One
Per mitigar amenaces potencials, és important implementar mesures addicionals de ciberseguretat amb l’ajuda d’un soci de confiança com INFRA www.infrascan.net o bé pots provar-ho tu mateix utilitzant check.website.