Sandworm ha estat previament implicat en atacs cibernètics disruptius, incloent aquells que van tallar l’energia a Ucraïna el 2015 i el 2016. El grup és conegut per l’ús de personatges en línia i canals per amplificar l’impacte psicològic de les seves operacions. Aquest mètode va ser evident en l’incident de Muleshoe, on els hackers van publicar un vídeo en el seu canal de Telegram, reivindicant la responsabilitat i mostrant la manipulació de les vàlvules del sistema d’aigua.
L’atac a Muleshoe va coincidir amb activitats cibernètiques sospitoses en altres ciutats del nord de Texas, portant als funcionaris locals a prendre accions defensives, com tancar l’accés remot al sistema. Aquesta resposta regional subratlla la major vulnerabilitat dels sistemes d’aigua públics als EUA, molts dels quals manquen dels recursos necessaris per defensar-se adequadament contra amenaces cibernètiques sofisticades.
El FBI està actualment investigant l’incident, que ha suscitat preocupacions en tota la regió i ha destacat el repte continu de protegir els serveis públics contra les operacions cibernètiques estrangeres. L’incident també ha portat a una reavaluació de les mesures de ciberseguretat dins del sector de la gestió de l’aigua, emfatitzant la necessitat de proteccions millorades i capacitats de resposta ràpida.
Source: CNN
Per mitigar amenaces potencials, és important implementar mesures addicionals de ciberseguretat amb l’ajuda d’un soci de confiança com INFRA www.infrascan.net o bé pots provar-ho tu mateix utilitzant check.website.