Durant el mandat de la Comissió Von der Leyen, s’han realitzat avanços significatius en la proposta de mesures de ciberseguretat, inclosa l’actualització de la Directiva de Seguretat de les Xarxes i Sistemes d’Informació (NIS2) i l’aprovació de l’Acta de Resiliència Cibernètica. A més, el recent suport legislatiu per a mesures destinades a millorar les respostes col·lectives a les amenaces cibernètiques subratlla el compromís de la UE amb el desenvolupament d’una infraestructura capaç de resistir aquests desafiaments, amb plans per a centres cibernètics en tota la Unió.
L’èmfasi ara, com va expressar Despina Spanou, cap de gabinet del Comissionat de Seguretat de la UE, Margaritis Schinas, està en la implementació efectiva d’aquestes legislacions. Amb els 27 estats membres de la UE obligats a integrar la NIS2 en la legislació nacional per a l’octubre, el focus està en protegir les infraestructures crítiques. Florian Pennings de Microsoft també va comentar sobre l’augment del panorama d’amenaces, assenyalant que les organitzacions més petites, sovint amb menys de 500 empleats, són cada vegada més l’objectiu, subratllant la urgència de contramesures ràpides i efectives, potencialment ajudades per solucions impulsades per IA.
Source: Euronews
Per mitigar amenaces potencials, és important implementar mesures addicionals de ciberseguretat amb l’ajuda d’un soci de confiança com INFRA www.infrascan.net o bé pots provar-ho tu mateix utilitzant check.website.