La col·laboració entre Ucraïna i aquestes companyies tecnològiques està impulsant la innovació en IA militar, marcant un canvi en la naturalesa de la guerra. Aquesta associació ha portat al desenvolupament de nous enfocaments experimentals en l’ús d’eines d’IA per a la defensa i operacions estratègiques. No obstant això, l’auge de l’IA generativa i el contingut deepfake en línia planteja desafiaments significatius, generant preocupacions sobre el possible mal ús de l’IA per pertorbar eleccions i altres processos democràtics crítics.
La participació d’eines controvertides proporcionades per empreses com Clearview AI, que ha subministrat tecnologia de reconeixement facial per identificar la presència russa, subratlla les complexes qüestions ètiques i de privadesa que envolten l’ús de tecnologia invasiva en temps de guerra. Els esforços d’Ucraïna per construir un sector tecnològic apunten no només a donar suport a la seva defensa en el conflicte actual, sinó també a establir una base per al futur creixement econòmic, atraient inversions i establint companyies de tecnologia de defensa a Kíiv.
Aquesta iniciativa d’Ucraïna, recolzada per una armada global de companyies tecnològiques, representa una evolució significativa en la guerra, on el programari i l’IA juguen papers pivotals. També destaca el potencial de les companyies tecnològiques per actuar com a actors independents en conflictes, empenyent els límits de les normes legals, ètiques i regulatòries.
Source: TechRadar
Per mitigar amenaces potencials, és important implementar mesures addicionals de ciberseguretat amb l’ajuda d’un soci de confiança com INFRA www.infrascan.net o bé pots provar-ho tu mateix utilitzant check.website.