Phineas Fisher, un hacker anònim, ha anunciat una iniciativa revolucionària en el món de la ciberseguretat. En un moviment amb motivacions polítiques, Fisher ofereix una recompensa substancial de fins a 100.000 dòlars en criptomonedes a altres hackers que filtrin informació perjudicial sobre empreses de gran rellevància global. El programa, anomenat “Programa de Caça d’Errors Hacktivistes”, té com a objectiu exposar documents d’interès públic i posar de manifest les accions d’aquestes empreses. Els objectius de Fisher inclouen actors importants com ara NSO Group, un proveïdor israelià de programari espia, i Halliburton, una companyia petroliera nord-americana. A més, s’informa que hi ha empreses de mineria i ramaderia a Sud-amèrica que també estan a la llista.
Per garantir la privacitat, Fisher pagarà als hackers participants amb Bitcoin o Monero, criptomonedes conegudes per la seva seguretat i anonimat. En un manifest, Fisher ha destacat que l’objectiu no és enriquir-se personalment, sinó proporcionar prou fons perquè els hackers puguin mantenir una vida digna mentre fan servir les seves habilitats en benefici de la societat.
L’anonimat que envolta l’hacktivisme planteja importants preocupacions. Malgrat la investigació sobre la participació de Fisher en la violació de Hacking Team el 2015, la seva veritable identitat roman desconeguda. Aquest recent anunciat de recompensa ha reavivat el debat sobre la responsabilitat i la fiabilitat de les accions dels hacktivistes.
Curiosament, una altra organització anònima anomenada Unknown Fund ha captat l’atenció per planejar donar 75 milions de dòlars en Bitcoin a startups centrades en la protecció de dades personals i l’assegurament de l’anonimat.
El món de la ciberseguretat continua evolucionant amb aquestes iniciatives, esborrant les línies entre l’activisme, l’ètica i la guerra digital.
Source: Cointelegraph.com
Per mitigar amenaces potencials, és important implementar mesures addicionals de ciberseguretat amb l’ajuda d’un soci de confiança com INFRA www.infrascan.net o bé pots provar-ho tu mateix utilitzant check.website.